Отборът на РБ Залцбург и Челси играят при резултат 1:1 в

...
Отборът на РБ Залцбург и Челси играят при резултат 1:1 в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Залцбург 1:1 Челси, домакините с гол от съблекалнята

Отборът на Република България Залцбург и Челси играят при резултат 1:1  в мач от петия кръг от груповата фаза на Шампионска лига.  Ковачич откри в 23-ата минута. 

Челси е отпред в група Е на Шампионската лига със 7 точки, до момента в който австрийският Залцбург има точка по-малко на второто място във краткотрайното класиране. Победа за лондончани ще им обезпечи класиране в елиминациите на шампионата. Челси може да се класира напред и с тъждество, само че за задачата в другия мач Милан победи Динамо Загреб.

Двубоят стартира с минута овации, с които бе почетен притежателят на Ред Бул   Дитрих Матешиц, който преди няколко дни напусна този свят.

Не бяха минали и две минути игра, когато Челси стигна до ужасно състояние пред вратата на домакините. След неточност на Бернардо, който върна едва с глава топката към своя вратар, Кай Хаверц принтира и стигна коженото кълбо. Нападателят на „ сините ” обаче бе пресрещнат от Филип Кьон, който съумя да предотврати удар към вратата си. Стражът на Залцбург обаче получи тежък удар в главата, само че за благополучие съумя да продължи срещата.

След разкрилата се опция за „ сините ” от Лондон, футболистите на Залцбург придвижиха играта в половината на съперника и на собствен ред стигнаха до два корнера пред вратата на гостите. Те обаче не съумяха да затруднят по никакъв метод Кепа Арисабалага.

В 16-ата минута домакините насочиха и първия си удар към вратата на Челси. След офанзива през центъра, Сучич получи топката, финтира защитник на гостите и стреля, само че над вратата.

Челси поведе в резултата в 23-ата минута с първия си прецизен удар в мача. След нахлуване отдясно, топката бе центрирана в наказателното поле, където защитата на домакините не се оправи по никакъв начин добре. Вьобер въпреки всичко се опита да почисти, само че прати коженото кълбо на крайници на Матео Ковачич, който се бе позиционирал на границата на наказателното поле. Той стреля без никаква подготовка, с цел да прати топката в десния ъгъл на вратата за 1:0.

В 32-ата минута Челси пропусна неповторим късмет да усили преднината си. Пиер-Емерик Обамеянг бе изведен безусловно самичък против вратаря на домакините, само че изстрелът му бе париран от Филип Кьон. Вратарят на Залцбург трябваше още веднъж да се намесва уверено единствено няколко минути по-късно. Галъхър центрира отдясно към Кай Хаверц в пеналта, който доста елементарно се пребори със бранител на домакините и стреля с глава, само че Кьон още веднъж бе на мястото си и с ръка мазета.

Буквално в последната секунда на първата част Обамеянг имаше нова опция да обстрелва вратата на Залцбург, само че още веднъж бе отчаян от стража на австрийците, който още веднъж избави.

LIVE ЗАЛЦБУРГ – ЧЕЛСИ 1:1

0:1 Ковачич 23', 1:1 Адаму 48'

Залцбург: 18 Кьон, 70 Дедич, 39 Вьобер, 31 Павлович, 95 Бернардо, 27 Гурна-Дуа, 13 Зайвалд, 13 Кергаард, 21 Сучич, 77 Окафор, 9 Адаму

Треньор: Матиас Ясле

Челси: 1 Арисабалага, 14 Чалоба, 6 Тиаго Силва, 32 Кукурея, 17 Стърлинг, 8 Ковачич, 5 Жоржиньо, 10 Пулушич, 23 Галъхър, 29 Хаверц,, 9 Аубамеянг

Треньор: Греъм Потър
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР